Recept

Kynuté tvarohové preclíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34788

Ingredience

40 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
30 g Droždí
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
100 g Tvaroh tučný
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 264kJ
21% Sacharidy 75 g
61% Tuky 46 g
11% Sodík 228 mg
31% Bílkoviny 17 g

Kynuté tvarohové preclíky postup přípravy receptu:

1

Z poloviny hladké mouky, vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného čerstvého droždí připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme žloutky, 10 g moučkového cukru, rozpuštěné vlažné máslo, tvaroh a zbylou mouku. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.

2

Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky silné asi 1 cm a tvarujeme z nich preclíky. Necháme je chvíli kynout.

3

V pánvi na rozehřátém oleji (nebo sádle) smažíme preclíky dozlatova.

4

Usmažené, ještě horké preclíky posypeme zbylým moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept