Kynuté tvarohové preclíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté tvarohové preclíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34788 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
40 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
20 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 262,5mg |
Draslík | 151,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 288,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté tvarohové preclíky postup přípravy receptu:
1 | Z poloviny hladké mouky, vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného čerstvého droždí připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme žloutky, 10 g moučkového cukru, rozpuštěné vlažné máslo, tvaroh a zbylou mouku. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout. |
2 | Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky silné asi 1 cm a tvarujeme z nich preclíky. Necháme je chvíli kynout. |
3 | V pánvi na rozehřátém oleji (nebo sádle) smažíme preclíky dozlatova. |
4 | Usmažené, ještě horké preclíky posypeme zbylým moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme teplé. |