Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34789

Ingredience

180 g Cukr moučkový
1000 g Hroznové víno
500 g Listové těsto
120 g Mandle mleté
50 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 453kJ
19% Sacharidy 69 g
43% Tuky 32 g
1% Sodík 15 mg
15% Bílkoviny 9 g

Hroznový závin postup přípravy receptu:

1

Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát. Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy), omytým hroznovým vínem a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu.

2

Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

3

Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept