Hroznový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hroznový závin
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34789 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
1000 g | Hroznové víno |
500 g | Listové těsto |
120 g | Mandle mleté |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 365,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hroznové víno, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mandle mleté, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hroznový závin postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát. Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy), omytým hroznovým vínem a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu. |
2 | Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
3 | Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme. |