Recept

Houbové kynuté lívance

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34790
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
150 g Houby čerstvé
1 špetka Hřebíček mletý
1 kávová lžička Majoránka
5 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 340kJ
13% Sacharidy 47 g
11% Tuky 8 g
13% Sodík 260 mg
26% Bílkoviny 15 g
Houbové kynuté lívance

Houbové kynuté lívance postup přípravy receptu:

1

Z čerstvých očištěných a omytých hub odkrojíme hlavičky, drobně je pokrájíme, dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem, majoránkou, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, mletým zázvorem a prolisovaným česnekem. Houby promícháme a necháme odležet.

2

Do 1 dl vlažného mléka dáme 1/2 lžičky cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.

3

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme 4 dl mléka, přidáme 1 vejce a vzešlý kvásek. Tyčovým mixerem si směs rozmixujeme dohladka a přimícháme houby.

4

V lívanečníku si rozpálíme olej a malou naběračkou nabíráme těsto, které na pánvi rozlijeme a usmažíme lívance. Smažíme z každé strany dozlatova přibližně 1–2 minuty.

5

Houbové lívance podáváme horké i studené.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept