Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34791
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

250 g Cukr moučkový
500 g Listové těsto
50 g Máslo čerstvé
1000 g Reveň (Rebarbora)
50 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Skořice mletá
100 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
19% Sacharidy 70 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 101 mg
12% Bílkoviny 7 g

Reveňový závin postup přípravy receptu:

1

Reveň oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.

2

Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Na strouhanku rozprostřeme plátky reveně, posypeme omytými rozinkami, skořicí a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu. Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

4

Po vychladnutí závin nakrájíme na porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept