Reveňový závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Reveňový závin
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34791 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
500 g | Listové těsto |
50 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Reveň (Rebarbora) |
50 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
100 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 383,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Reveňový závin postup přípravy receptu:
1 | Reveň oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. |
2 | Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Na strouhanku rozprostřeme plátky reveně, posypeme omytými rozinkami, skořicí a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu. Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Po vychladnutí závin nakrájíme na porce. |