Rejnok v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok v listovém těstě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34794 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 plátek | Citrony |
10 g | Kopr čerstvý |
400 g | Listové těsto |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
800 g | Rejnok křídlo |
3 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 146,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 199,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kopr čerstvý, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Rejnok křídlo, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a pórek nakrájíme na nudličky síly zápalky. |
2 | Zeleninu dáme do hrnce, přilijeme víno, vývar, citronovou šťávu a přidáme šafrán. |
3 | Přivedeme k varu a nepřikryté vaříme, až zelenina změkne. Scedíme a dochutíme pepřem a solí. |
4 | Listové těsto rozdělíme na osm čtverců o straně 25 cm, zbytky uschováme. Jeden čtverec potřeme rozehřátým máslem, na něj položíme druhý a také jej potřeme máslem. Vytvoříme taštičky tak, že doprostřed čtverce dáme zeleninu a na ni položíme filet ryby, obě strany přehneme přes náplň a vytvoříme balíček. Postup opakujeme, až připravíme 4 balíčky. |
5 | Balíčky položíme na plech a 20 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C, až jsou dozlatova propečené a křupavé. Ozdobíme je plátky citronu, snítkami kopru a servírujeme. |