Pizza s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s rukolou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 34798 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
60 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka od kosti |
40 g | Sýr Parmezán |
1 balení | Těsto na pizzu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 40,8mg |
Draslík | 420,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 838,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Rajčata, Sůl, Šunka od kosti, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rukola, Těsto na pizzu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu připravíme dle návodu. |
2 | Těsto dobře vypracujeme a rozdělíme na 2 části. Vymastíme plech olejem a vložíme na něj dvě připravená těsta. |
3 | Těsto potřeme rajčatovým protlakem. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a přidáme špetku soli a pepře. |
4 | Nyní vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 10 minut. |
5 | Poté obložíme pizzy rukolou, strouhaným parmazánem a šunkou pokrájenou na nudličky a vše vložíme ještě na 5 minut do trouby. |
Pizzu s rajčátky a rukolou jsme si zamilovali hned při první návštěvě Itálie. Od té doby ji pečeme i doma, ale používáme na ni ingredience jako Italové, aby výsledek byl co nejlepší. Dělám domácí jemné kynuté těsto, domácí rajčatovou omáčku (sugo pomodoro) s bazalkou a oreganem, používáme sušenou šunku a nesmí chybět mozzarella položená na rajčatový základ a pečená s ním. Díky těmto "drobnostem" je naše pizza vynikající Palec nahoru.