Jednoduchý recept

Telecí řízek přírodní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 348
Kategorie: Maso

Ingredience

300 ml Hovězí vývar základní
100 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Sůl
1000 g Telecí kýta
100 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 217kJ
0% Sacharidy 2 g
28% Tuky 21 g
47% Sodík 932 mg
39% Bílkoviny 22 g

Telecí řízek přírodní postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.

2

Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.

3

Nakonec šťávu zjemníme máslem a opečený řízek v ní krátce prohřejeme.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme i vepřový přírodní řízek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept