Bramborový nákyp s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34802 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
600 g | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
300 g | Cukr moučkový |
50 g | Mandle |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 375,0mg |
Draslík | 679,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Necháme vychladnout. Mezitím odložíme lžíci cukru na posypání, zbytek smícháme se žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 15 minut. Poté do těstíčka přikapeme citronovou šťávu, přidáme brambory, loupané rozpůlené mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Posypeme cukrem a podáváme. |