Recept

Houbové smažené šišky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 34805
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Libeček
2 dl Mléko plnotučné
0,5 dl Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 456kJ
11% Sacharidy 39 g
21% Tuky 16 g
19% Sodík 385 mg
23% Bílkoviny 13 g

Houbové smažené šišky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Petrželovou a libečkovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Očištěnou cibuli drobně nakrájíme a podusíme ji v pánvi na rozpáleném sádle. Přidáme houby, podle chuti posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, kmínem, promícháme a dusíme do doby, dokud se z nich nevydusí všechna šťáva.

3

Vše vyklopíme do mísy a když houby vychladnou, přidáme k nim drobně pokrájené rohlíky, mléko, vejce a houbovou směs dobře promícháme a necháme ji 15 minut odpočinout.

4

Z houbové směsi vytvarujeme šišky o síle 3-4 cm dlouhé přibližně 8 cm a obalíme je ve strouhance.

5

V pánvi rozpálíme olej a houbové šišky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Podáváme horké.

Poznámka

Houbové šišky podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou (rajčata, okurky, hlávkový salát aj).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept