Houbové smažené šišky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové smažené šišky
Houbové smažené šišky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34805 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
2 dl | Mléko plnotučné |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 133,5mg |
Draslík | 807,7mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 166,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 313,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mléko plnotučné, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové smažené šišky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Petrželovou a libečkovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Očištěnou cibuli drobně nakrájíme a podusíme ji v pánvi na rozpáleném sádle. Přidáme houby, podle chuti posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, kmínem, promícháme a dusíme do doby, dokud se z nich nevydusí všechna šťáva. |
3 | Vše vyklopíme do mísy a když houby vychladnou, přidáme k nim drobně pokrájené rohlíky, mléko, vejce a houbovou směs dobře promícháme a necháme ji 15 minut odpočinout. |
4 | Z houbové směsi vytvarujeme šišky o síle 3-4 cm dlouhé přibližně 8 cm a obalíme je ve strouhance. |
5 | V pánvi rozpálíme olej a houbové šišky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Podáváme horké. |
Poznámka
Houbové šišky podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou (rajčata, okurky, hlávkový salát aj).