Jednoduchý recept

Moravský nákyp se sladkým sněhem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34806

Ingredience

200 g Cukr moučkový
100 g Mandle
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Ořechy vlašské
60 g Pomerančová kůra
8 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
60 g Čokoláda hořká
Na formu
15 g Mouka pšeničná hrubá
15 g Máslo čerstvé
Krém
200 g Cukr moučkový
20 g Ořechy vlašské
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 710kJ
29% Sacharidy 105 g
58% Tuky 43 g
9% Sodík 185 mg
47% Bílkoviny 27 g

Moravský nákyp se sladkým sněhem postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.

3

Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept