Treska v papilotě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska v papilotě
Treska v papilotě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
50 g | Cibulka jarní |
5 g | Cukr krupice |
45 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kg | Treska aljašská |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 106,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 907,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Treska aljašská, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska v papilotě postup přípravy receptu:
1 | Pečící papír nastříháme na čtyři obdélníky velikosti 30 x 37 cm. Rozpustíme 30 g másla, pomastíme jím papírové obdélníky a 2 plechy na pečení. |
2 | Na jednu polovinu každého obdélníku položíme porci ryby. Rybu pokryjeme strouhaným zázvorem, nakrájenou cibulí, drceným česnekem a pomastíme zbylým máslem. Smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr a zálivkou rybu pokropíme. Prázdnou polovinu papíru přehneme přes rybu, na okrajích uděláme záhyby a špičky papíru složíme. |
3 | Připravené balíčky položíme na pomaštěné plechy a 8-10 minut pečeme v předehřáté troubě při 230 °C, až papír zhnědne a balíčky se nadýchnou. |
4 | Papírové balíčky přemístíme na jednotlivé vyhřáté talíře a servírujeme. |