Jednoduchý recept

Mandlový nákyp s vinnou pěnou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34811

Ingredience

140 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
140 g Mandle
140 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
Vinná pěna
120 g Cukr moučkový
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 699kJ
19% Sacharidy 67 g
74% Tuky 56 g
6% Sodík 129 mg
41% Bílkoviny 23 g

Mandlový nákyp s vinnou pěnou postup přípravy receptu:

1

Máslo rozmícháme, přidáme střídavě žloutky, cukr, vanilku a důkladně promícháme. Přilijeme rum, nasypeme nastrouhané, neloupané mandle a na závěr vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme s vinnou pěnou.

3

Na pěnu ušleháme v kotlíku víno s cukrem, žloutky, vejcem a vanilkou. Postavíme do vodní lázně a šleháme až pěna začne vystupovat. Poté ihned odstavíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept