Nákyp s punčovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s punčovým krémem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34813 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Punč |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
Krém | |
40 g | Cukr moučkový |
10 g | Mouka rýžová |
2 polévková lžíce | Punč |
0,1 l | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 582,2mg |
Draslík | 119,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Vanilkový lusk, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Mouka rýžová, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Punč, Punč nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s punčovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku. |
2 | Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut. |
3 | Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem. |
4 | Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme. |