Jednoduchý recept

Nákyp s punčovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34813
Kategorie: Nákypy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr moučkový
100 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Punč
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hrubá
Krém
40 g Cukr moučkový
10 g Mouka rýžová
2 polévková lžíce Punč
0,1 l Smetana 33% (šlehačka)
0,5 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 794kJ
12% Sacharidy 43 g
29% Tuky 22 g
5% Sodík 108 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nákyp s punčovým krémem postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut.

3

Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem.

4

Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept