Recept

Česneková omáčka na vařené maso

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34816

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Feferony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 špetka Pepř černý mletý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 998kJ
4% Sacharidy 14 g
24% Tuky 18 g
25% Sodík 500 mg
12% Bílkoviny 7 g

Česneková omáčka na vařené maso postup přípravy receptu:

1

V menším hrnci na 1 lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání přiléváme studený vývar, který osolíme a necháme vařit 20 minut.

2

Na pánvičce rozehřejeme 1 lžíci sádla a na něm podusíme prolisovaný česnek, nakrájenou feferonku a vylijeme do hrnce, ve kterém vaříme omáčku. Všechno společně povaříme 10 minut a zalijeme smetanou.

3

Uvařenou omáčku rozmixujeme, ale můžeme ji jen procedit a dochutíme pepřem.

Poznámka

Podáváme k vařenému masu, nejlépe k hovězímu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept