Česneková omáčka na vařené maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková omáčka na vařené maso
Česneková omáčka na vařené maso
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34816 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
7 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 586,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková omáčka na vařené maso postup přípravy receptu:
1 | V menším hrnci na 1 lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání přiléváme studený vývar, který osolíme a necháme vařit 20 minut. |
2 | Na pánvičce rozehřejeme 1 lžíci sádla a na něm podusíme prolisovaný česnek, nakrájenou feferonku a vylijeme do hrnce, ve kterém vaříme omáčku. Všechno společně povaříme 10 minut a zalijeme smetanou. |
3 | Uvařenou omáčku rozmixujeme, ale můžeme ji jen procedit a dochutíme pepřem. |
Poznámka
Podáváme k vařenému masu, nejlépe k hovězímu.