Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34817

Ingredience

50 g Artyčoky
100 g Mozzarela na pizzu 40%
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
50 g Šunka tradiční
100 g Žampiony čerstvé
Základní těsto na pizzu [20279]
3 g Cukr krupice
3,8 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 špetka Sůl
53,8 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,525 kcal
Kilojoule 6 382kJ
70% Sacharidy 250 g
40% Tuky 30 g
42% Sodík 839 mg
103% Bílkoviny 58 g

Pizza capricciosa postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]:

2

Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

3

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

4

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

5

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

6

Šunku nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme od nečistot a nakrájíme na plátky. Artyčoky očistíme a olivy vypeckujeme. Mozzarellu nakrájíme na drobno, popřípadě nastrouháme.

7

Rajčata rozmačkáme v hrnci, zahřejeme a osolíme. Přidáme špetku pepře a necháme vychladnout. Rajčatovou směsí následně natřeme na pizzu.

8

Stroužek česneku nadrtíme a rozetřeme na pizzu. Následně rozložíme rovnoměrně kousky šunky, žampionů, artyčoky a olivy. Na závěr vše posypeme mozzarellou a polijeme olivovým olejem.

9

Nasledně vše vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept