Recept

Jáhlová kaše s černým kořenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34819

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
1 kávová lžička Bazalka
400 g Jáhly - loupané proso
50 g Mandle
200 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2,5 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
200 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 829kJ
25% Sacharidy 89 g
192% Tuky 144 g
12% Sodík 234 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jáhlová kaše s černým kořenem postup přípravy receptu:

1

Jáhly přelijeme 1 litrem vařící vody. Mrkev a černý kořen očistíme a nastrouháme. Oloupané mandle posekáme a nasucho je opražíme.

2

Jáhly dáme vařit do 1.5 litru vody se solí, anýzem, tymiánem, bazalkou a zázvorem. Jáhly vaříme minimálně 1 hodinu do doby, až se nám vyvaří voda. Pak do nich přimícháme mrkev s černým kořenem a

3

olivový olej.

4

Jáhlovou kaši rozdělíme na porce, každou pokapeme máslem, posypeme mandlemi a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept