Jáhlová kaše s černým kořenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jáhlová kaše s černým kořenem
Jáhlová kaše s černým kořenem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34819 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
1 kávová lžička | Bazalka |
200 g | Černý kořen |
400 g | Jáhly - loupané proso |
50 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2,5 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 485,1mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Bazalka, Černý kořen, Jáhly - loupané proso, Mandle, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jáhlová kaše s černým kořenem postup přípravy receptu:
1 | Jáhly přelijeme 1 litrem vařící vody. Mrkev a černý kořen očistíme a nastrouháme. Oloupané mandle posekáme a nasucho je opražíme. |
2 | Jáhly dáme vařit do 1.5 litru vody se solí, anýzem, tymiánem, bazalkou a zázvorem. Jáhly vaříme minimálně 1 hodinu do doby, až se nám vyvaří voda. Pak do nich přimícháme mrkev s černým kořenem a |
3 | olivový olej. |
4 | Jáhlovou kaši rozdělíme na porce, každou pokapeme máslem, posypeme mandlemi a podáváme. |