Houbová omáčka na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka na smetaně
Houbová omáčka na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34820 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1,5 kg | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 375,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omáčka na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Umyté a očištěné houby nakrájíme, dáme do vody se solí a kmínem a necháme vařit 20 minut. Smetanu vylijeme do menší mísy, přidáme mouku, dobře rozmixujeme a nalijeme na vařící houby. |
2 | Do hotové omáčky rozklepneme celé vajíčka, zamícháme, necháme povařit ještě 5 minut, dochutíme pepřem a citrónovou šťávou. |
Poznámka
Omáčku podáváme na vařené, anebo opečené brambory.