Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 34823
Kategorie: Pizza

Ingredience

Základní těsto na pizzu [20279]
3 g Cukr krupice
40 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná
Rybí pizza
30 g Artyčoky
16 ks Garnát obecný
300 g Losos - filety
250 g Mozzarella
30 g Olivy černé
3 ks Rajčata
50 g Romanesco

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 917 kcal
Kilojoule 3 838kJ
35% Sacharidy 126 g
30% Tuky 23 g
29% Sodík 573 mg
86% Bílkoviny 49 g

Rybí pizza postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu [20279]: Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

2

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly.

4

Zatímco nám kyne těsto, připravíme si zbytek. Artyčoky omyjeme a necháme okapat. Romanesco rozdělíme na malé růžičky a vaříme ve slané vodě 2 až 3 minuty. Pak je zchladíme ledovou vodou.

5

Garnáty zbavíme schránek. Rajčata polijeme vařící vodou a oloupeme a zbavíme semínek. Následně je rozmačkáme a osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Mozzarelu nakrájíme na plátky. Rajčatové pyré rozdělíme rovnoměrně na pizzy, které jsme si připravili. Následně je ozdobíme lososem, artyčoky, romanescem, olivy, garnáty a vše na závěr posypeme mozzarellou.

6

Pizzy pečeme v troubě na 200 stupňů cca 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept