Jednoduchý recept

Květákový sicilský salát

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34827
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Salát
1 kávová lžička Citronová kůra
20 g Hrozinky
1 ks Květák
15 g Oříšky piniové
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Dresink
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Ocet jablečný
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 704kJ
5% Sacharidy 19 g
13% Tuky 10 g
12% Sodík 241 mg
10% Bílkoviny 6 g

Květákový sicilský salát postup přípravy receptu:

1

Rozdělíme květák na růžičky, košťál rozkrájíme na malé kousky a spolu s růžičkami květáku dáme vařit do osolené vody asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat.

2

Připravíme si dresink na salát. Do sklenice nalijeme citrónovou šťávu, přidáme cukr moučku, bílý pepř, jablečný ocet, špetku soli, olivový olej a pořádně promícháme. Dresink nalijeme na květákové růžičky a necháme 1 hodinu zchladnout.

3

Hrozinky namočíme do 150 ml horké vody na 10 minut, aby nabobtnaly, poté je scedíme a nasekáme nadrobno. Květákové růžičky posypeme hrozinkami, oříšky, nastrouhanou citrónovou kůrou a drobně nakrájenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept