Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 34828
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
300 kg Houby čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1496% Kalorie 29,518 kcal
Kilojoule 123 502kJ
1085% Sacharidy 3,904 g
636% Tuky 477 g
644% Sodík 13 g
6803% Bílkoviny 3,827 g

Omáčka z hříbků postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme umyté na plátky nakrájené houby, které osolíme a pomalu za častého míchání dusíme. Houby podlijeme 2 dl vody.

2

Na pánvičce zpěníme na zbylém sádle nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce k houbám. Smetanu rozmícháme s moukou, vylijeme do omáčky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, aby se spojily všechny suroviny, omáčka zhoustla a zůstala pěkné hladká.

3

Nakonec dosolíme, dopepříme a podle chuti přidáme ocet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept