Omáčka s pikantní klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka s pikantní klobásou
Omáčka s pikantní klobásou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34829 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Klobása - Čabajka |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 94,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka s pikantní klobásou postup přípravy receptu:
1 | Klobásu uvaříme zvlášť ve vodě, kterou necháme k dalšímu vaření. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, mouku a opražíme dozlatova. Jíšku zalijeme vodou, ve které se vařila klobása a povaříme přibližně 15 minut. |
3 | Uvařenou klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme ji do hotové omáčky. |
4 | Na konci vaření rozkvedláme v hrníčku vejce, vylijeme je do omáčky, kterou ještě dochutíme solí, pepřem a šťávou z citrónu. |
Poznámka
Omáčku podáváme s houskovým knedlíkem.