Rybí polévka s krevetami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s krevetami a zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3483 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Halibut atlantický |
250 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 69,6mg |
Draslík | 780,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 939,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Halibut atlantický, Oregano sušené, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s krevetami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu z citronové šťávy, soli a pepře a vložíme do ní kousky halibuta bez kostí. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na čvrtiny a odstraníme zrníčka. |
3 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a rajčata. Osmahneme, přidáme papriku a brambory nakrájené na kostičky. Ochutíme oreganem, bobkovým listem, solí a přilijeme rybí vývar a bílé víno. |
4 | Na mírném ohni vaříme dokud zelenina nezměkne, poté přidáme halibuta a oloupané krevety. |
5 | Povaříme cca 10min, odstavíme, dle chuti dochutíme a podáváme. |