Zahuštěné fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zahuštěné fazole
Zahuštěné fazole
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34832 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Fazole červené sterilované |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 405,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Fazole červené sterilované, Feferony, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zahuštěné fazole postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a smažíme dorůžova. Do hrnce vylijeme fazole, přidáme nakrájenou feferonku a vše povaříme 20 minut. |
2 | Uvařené fazole dochutíme pepřem, citrónovou šťávou a podle potřeby přidáme sůl. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem a na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou.