Opékané plněné švestky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané plněné švestky
Opékané plněné švestky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34833 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
200 g | Povidla švestková |
200 g | Slanina vepřová |
0,5 kg | Švestky sušené |
2 dl | Víno červené |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 15,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Mandle, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Švestky sušené, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané plněné švestky postup přípravy receptu:
1 | Mandle namočíme do horké vody, oloupeme a opražíme na oleji. |
2 | Švestky vypeckujeme, naplníme opraženými mandlemi, každou obalíme do plátku slaniny a spojíme párátkem. Zabalené švestky naskládáme na pánev a smažíme do té doby, až je slanina dozlatova a křupavá. |
3 | Omáčka: Do hrnce vylijeme červené víno, přidáme rozšlehané povidla a vaříme přibližně 15 minut. Tak dlouho až dosáhneme požadovanou hustotu omáčky. Nakonec dochutíme cukrem. |
Poznámka
Švestky naskládáme na talíř, polijeme povidlovou omáčkou a podáváme s vánočkou, anebo s toustovým chlebem. Ozdobíme mátou.