Jednoduchý recept

Smažená rybí kolečka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34835

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Brambory
500 g Filety z tresky tmavé
300 ml Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
50 ml Olej slunečnicový
100 g Omáčka tatarská
5 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
175 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
12% Sacharidy 44 g
43% Tuky 33 g
41% Sodík 819 mg
66% Bílkoviny 37 g

Smažená rybí kolečka postup přípravy receptu:

1

Oloupané nakrájené brambory dáme vařit do vroucí osolené vody na 15-20 minut, až změknou. Rybu dáme vařit do mléka s bobkovým listem a celým pepřem. Vaříme asi 10 minut.

2

Mléčný vývar slijeme a uschováme. Rybu necháme vychladnout,

3

sloupneme kůži, odstraníme kosti a maso rozdrobíme.

4

Brambory vsypeme do mísy, přidáme máslo a přilijeme tři polévkové lžíce z uschovaného mléčného vývaru. Vše rozšleháme na hladkou kaši, přidáme rozdrobené rybí maso a petrželovou nať, osolíme, opepříme a zamícháme.

5

Na talíř nasypeme strouhanku. Rukama vytvoříme ze směsi brambor a rybího masa 8 placiček o průměru 7 cm. Každou placičku nejprve namočíme do vejce, potom ji obalíme ve strouhance.

6

Na pánvi rozehřejeme menší množství oleje a placičky postupně 5 minut z každé strany osmažíme. Ihned podáváme s tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept