Francouzské kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské kuře
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Česnek |
10 g | Estragon |
2 kg | Kuře |
90 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 402,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 809,5mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře osolíme, opepříme a vložíme do dutiny estragon. Osolíme ho i na povrchu. |
2 | Kuře svážeme, potřeme máslem a položíme je prsíčky na pekáč. Vedle kuřete položíme paličky česneku. Podlijeme je částí vývaru a přikryjeme papírem na pečení potřeným máslem. Pečeme 20 minut (potom dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení kuře postupně obracíme na boky, na závěr na záda a vždy je potřeme vypečenou šťávou, aby bylo celé do zlatohněda. |
3 | Vyzkoušíme, zda je kuře propečené: do nejsilnější části stehna vpíchneme jehlici. je-li hotové, vytéká čirá šťáva. Upečené kuře uchováváme na teple, výpek nevyléváme. |
4 | Ze šťávy na pekáči sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a s moukou a vývarem z ní připravíme šťávu. |