Jednoduchý recept

Francouzské kuře

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34837
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Česnek
10 g Estragon
2 kg Kuře
90 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,362 kcal
Kilojoule 5 700kJ
6% Sacharidy 21 g
127% Tuky 95 g
46% Sodík 923 mg
173% Bílkoviny 98 g

Francouzské kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře osolíme, opepříme a vložíme do dutiny estragon. Osolíme ho i na povrchu.

2

Kuře svážeme, potřeme máslem a položíme je prsíčky na pekáč. Vedle kuřete položíme paličky česneku. Podlijeme je částí vývaru a přikryjeme papírem na pečení potřeným máslem. Pečeme 20 minut (potom dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení kuře postupně obracíme na boky, na závěr na záda a vždy je potřeme vypečenou šťávou, aby bylo celé do zlatohněda.

3

Vyzkoušíme, zda je kuře propečené: do nejsilnější části stehna vpíchneme jehlici. je-li hotové, vytéká čirá šťáva. Upečené kuře uchováváme na teple, výpek nevyléváme.

4

Ze šťávy na pekáči sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a s moukou a vývarem z ní připravíme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept