Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34838

Ingredience

40 g Bazalka
75 ml Koňak Armaňak
1,5 kg Kuře
15 g Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
120 g Paprika červená
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
500 g Pomeranče
90 ml Pomerančová šťáva
5 g Sůl
200 ml Voda pitná
60 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 991 kcal
Kilojoule 4 147kJ
7% Sacharidy 27 g
80% Tuky 60 g
38% Sodík 757 mg
130% Bílkoviny 73 g

Pomerančové kuře postup přípravy receptu:

1

Jeden pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Dva pomeranče opláchneme a rozřízneme na čtvrtky, neloupeme je.

2

Vnitřek kuřete osolíme a vyplníme petrželovou natí, čtvrtkami pomeranče a polovinou česneku. Povrch kuřete potřeme solí, pepřem, paprikou, cayenským pepřem

3

a máslem. Kuře položíme prsíčky na máslem vymazaný pekáč, přidáme na nudličky nakrájenou papriku a zbytek česneku.

4

Pečeme 20 minut (a dalších 20 minut na každých 500 g), v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). V polovině pečení kuře otočíme na záda. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.

5

V hrnci ohřejeme koňak, kuře jím polijeme a zapálíme.

6

Když plameny zhasnou, kuře rozdělíme na porce, z dutiny odstraníme petržel, pomeranče a česnek. Porce kuřecího masa, pečenou papriku a česnek udržujeme teplé.

7

Ze šťávy sebereme kromě asi 1 polévkové lžíce všechen tuk a přilijeme pomerančovou šťávu. Svařením šťáva zhoustne. Přidáme dílky pomeranče a vše ještě prohřejeme.

8

Omáčkou přelijeme kuře, posypeme je bazalkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept