Recept

Provansálské pečené kuře

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34839

Ingredience

1,5 kg Kuře
60 g Mrkev kořen
25 ml Ocet vinný červený
100 g Paprika červená
3 g Pepř cayenský
60 g Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Provensálské koření
5 g Sůl
350 ml Vývar drůbeží
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 964 kcal
Kilojoule 4 035kJ
3% Sacharidy 11 g
125% Tuky 94 g
51% Sodík 1 g
130% Bílkoviny 73 g

Provansálské pečené kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře potřeme zevnitř i vně polovinou dávky soli a cayenského pepře a vložíme do něj neoloupaný česnek a petrželovou nať.

2

Do pekáče dáme kuře, obložíme nakrájenou paprikou, mrkví a oloupanými stroužky česneku, přilijeme vývar. Přikryjeme a asi 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5).

3

Vyndáme kuře z pekáče, šťávu s mrkví, paprikou a česnekem nalijeme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Šťávu potom vrátíme do pekáče, a je-li příliš tekutá, vaříme ji, aby zhoustla. V hrnci svaříme ocet (asi 3 polévkové lžíce). Svařený ocet s rajským protlakem a provensálským kořením zamícháme do šťávy, tu dochutíme pepřem a solí. Do pekáče vrátíme kuře, lžící je polijeme šťávou a prohřejeme.

4

Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept