Provansálské pečené kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provansálské pečené kuře
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34839 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
1,5 kg | Kuře |
60 g | Mrkev kořen |
25 ml | Ocet vinný červený |
100 g | Paprika červená |
3 g | Pepř cayenský |
60 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 g | Provensálské koření |
5 g | Sůl |
350 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 956,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Ocet vinný červený, Paprika červená, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Provensálské koření, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provansálské pečené kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře potřeme zevnitř i vně polovinou dávky soli a cayenského pepře a vložíme do něj neoloupaný česnek a petrželovou nať. |
2 | Do pekáče dáme kuře, obložíme nakrájenou paprikou, mrkví a oloupanými stroužky česneku, přilijeme vývar. Přikryjeme a asi 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). |
3 | Vyndáme kuře z pekáče, šťávu s mrkví, paprikou a česnekem nalijeme do mixéru a dohladka rozmixujeme. Šťávu potom vrátíme do pekáče, a je-li příliš tekutá, vaříme ji, aby zhoustla. V hrnci svaříme ocet (asi 3 polévkové lžíce). Svařený ocet s rajským protlakem a provensálským kořením zamícháme do šťávy, tu dochutíme pepřem a solí. Do pekáče vrátíme kuře, lžící je polijeme šťávou a prohřejeme. |
4 | Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme. |