Křupavé trubičky s humrovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé trubičky s humrovou pěnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3484 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Krabí maso mražené |
500 g | Listové těsto |
200 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé trubičky s humrovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Listové těsto rozválíme na plát, rozkrojíme na čtverce a navineme na kovové trubičky. Upečeme dozlatova, cca 10minut a necháme vychladnout na formičkách. |
3 | Mezitím připravíme náplň. Utřeme máslo, žervé a najemno nasekané krabí maso. Dochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. |
4 | Trubičky z formiček sejmeme a pomocí lžíce naplníme krémem. Smetanu ušleháme dotuha, vmícháme trochu nakrájeného krabího masa a cukrářský sáčkem vyplníme konce trubiček. |
Poznámka
Krabí maso použijeme konzervované nebo mražené. Můžeme nahradit krabími tyčinkami. Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"