Recept

Kuřátka na česneku a víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34843
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Artyčoky sterilované
4 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1500 g Kuře
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
200 ml Víno bílé
MARINÁDA
3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,146 kcal
Kilojoule 4 795kJ
9% Sacharidy 33 g
102% Tuky 76 g
47% Sodík 931 mg
137% Bílkoviny 77 g

Kuřátka na česneku a víně postup přípravy receptu:

1

Čtyři malá kuřátka zevnitř i vně osolíme a opepříme, do každého vložíme stroužek česneku a snítku rozmarýny. Svážeme je a potřeme máslem.

2

Vložíme je na pekáč s roštem a 40-45 minut je pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení je potíráme výpekem, pečeme dozlatova.

3

Smícháme přísady na marinádu, podle chuti ji osolíme a opepříme. V marinádě několikrát obrátíme artyčoky a necháme je stát alespoň 30 minut.

4

Svaříme víno, až se svaří na 90 ml. Odstavíme je. Kuřátka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá.

5

K výpeku na pekáči přilijeme svařené víno a zamícháme. Přimícháme artyčoky a 2-3 polévkové lžíce marinády a přivedeme k varu. Kuřátka podáváme s artyčoky a šťávou, zdobíme rozmarýnou a řezy citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept