Kuřátka na česneku a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřátka na česneku a víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34843 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Artyčoky sterilované |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1500 g | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
MARINÁDA | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 299,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 680,6mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Citrony, Kuře, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřátka na česneku a víně postup přípravy receptu:
1 | Čtyři malá kuřátka zevnitř i vně osolíme a opepříme, do každého vložíme stroužek česneku a snítku rozmarýny. Svážeme je a potřeme máslem. |
2 | Vložíme je na pekáč s roštem a 40-45 minut je pečeme v předehřáté troubě při 190 °C (plyn 5). Během pečení je potíráme výpekem, pečeme dozlatova. |
3 | Smícháme přísady na marinádu, podle chuti ji osolíme a opepříme. V marinádě několikrát obrátíme artyčoky a necháme je stát alespoň 30 minut. |
4 | Svaříme víno, až se svaří na 90 ml. Odstavíme je. Kuřátka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá. |
5 | K výpeku na pekáči přilijeme svařené víno a zamícháme. Přimícháme artyčoky a 2-3 polévkové lžíce marinády a přivedeme k varu. Kuřátka podáváme s artyčoky a šťávou, zdobíme rozmarýnou a řezy citronu. |