Recept

Pestré špízy s mátovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 34844

Ingredience

24 ks Brambory
1 ks Brokolice
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Jablka
2 polévková lžíce Máta
4 polévková lžíce Ocet Sherry
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 009kJ
30% Sacharidy 109 g
35% Tuky 26 g
17% Sodík 334 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pestré špízy s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a scedíme. Omytou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, propláchneme studenou vodou a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.

2

Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na lžíci olej. Posypeme cukrem a za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme polovinu nasekané máty, 100ml vody a sherry ocet. Chvíli povaříme a necháme vychladnout. Potom vmícháme zbylou mátu.

3

Omytá jablka nakrájíme na osminky a řezné plochy potřeme rozšlehaným vejcem. Obalíme v sezamu a necháme zaschnout.

4

Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na špízy. Potřeme je zbylým olejem a grilujeme po každé straně 2 minuty.

5

Špízy podáváme s mátovou omáčkou.

Poznámka

Použijeme malé brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept