Recept

Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 34845
Kategorie: Bulgur

Ingredience

270 g Anglická slanina
170 g Bulgur
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
5 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 688kJ
12% Sacharidy 45 g
60% Tuky 45 g
46% Sodík 911 mg
33% Bílkoviny 19 g

Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem postup přípravy receptu:

1

Bulgur přelijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký bulgur necháme na sítu okapat.

2

Celerovou nať najemno nasekáme. Slunečnicová semínka nasucho orestujeme a smícháme s bulgurem, celerovou natí a lžící oleje. Osolíme a opepříme.

3

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, nakrájený řapíkatý celer a nakrájenou slaninu rozmixujeme. Ochutíme tymiánem, worcesterem, solí a pepřem. Přidáme vejce, znovu rozmixujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl směsi přimáčkneme na jehlu a potřeme olejem.

4

Kebaby grilujeme za občasného obracení 8-10 minut.

Poznámka

Podáváme s bulgurovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept