Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 34845 |
Kategorie: | Bulgur |
Ingredience
270 g | Anglická slanina |
170 g | Bulgur |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
5 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 107,2mg |
Draslík | 454,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bulgur, Celer řapíkatý, Cibule, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Semínka slunečnicová loupaná, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab na jehle se slaninou a bulgurovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Bulgur přelijeme vroucí vodou a necháme asi 30 minut bobtnat. Měkký bulgur necháme na sítu okapat. |
2 | Celerovou nať najemno nasekáme. Slunečnicová semínka nasucho orestujeme a smícháme s bulgurem, celerovou natí a lžící oleje. Osolíme a opepříme. |
3 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, nakrájený řapíkatý celer a nakrájenou slaninu rozmixujeme. Ochutíme tymiánem, worcesterem, solí a pepřem. Přidáme vejce, znovu rozmixujeme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl směsi přimáčkneme na jehlu a potřeme olejem. |
4 | Kebaby grilujeme za občasného obracení 8-10 minut. |
Poznámka
Podáváme s bulgurovým salátem.