Bedly v celestýnském těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bedly v celestýnském těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 34847 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Bedly čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 29,7mg |
Vláknina | 232,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bedly čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bedly v celestýnském těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Kloboučky hub očistíme a osolíme polovinou dávky soli. |
2 | V misce smícháme polohrubou mouku s vejcem a solí. Těstíčko zředíme mlékem a necháme asi 30 minut odpočinout. Potom těstíčko rozšleháme a vmícháme nasekanou petrželku. |
3 | Připravené houby namáčíme do těstíčka a smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. |
Poznámka
Množství mléka upravíme podle potřeby. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.