Recept

Španělský letní salát

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34848
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
8 ks Olivy nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
4 ks Sardelové řezy
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 680kJ
7% Sacharidy 25 g
73% Tuky 55 g
316% Sodík 6 g
40% Bílkoviny 22 g

Španělský letní salát postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a nakrájíme na dílky.

2

Omytý salát rozebereme na listy, oloupanou okurku nakrouháme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Olivy a sardelové řezy propláchneme vodou a necháme okapat.

3

Talířky obložíme listy salátu, připravenou zeleninou, olivami a sardelovými řezy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a zakapeme octem a olejem.

4

Salát ozdobíme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept