Recept

Chlazený kaštanový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3485

Ingredience

1 l Hovězí vývar základní
400 g Kaštany jedlé
1 kávová lžička Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř bílý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 809kJ
9% Sacharidy 33 g
6% Tuky 4 g
24% Sodík 481 mg
10% Bílkoviny 6 g

Chlazený kaštanový krém postup přípravy receptu:

1

Kaštany povaříme asi 15min ve vývaru, poté přidáme smetanu, dochutíme solí a bílým pepřem a rozmixujeme. Pro zahuštění můžeme ještě krátce povařit.

2

Krém necháme vychladit a podáváme při pokojové teplotě, zakápnutý olivovým olejem a dozdobený nasekanou pažitkou a paprikou nakrájenou na jemné nudličky.

Poznámka

Kaštany zakoupíme vařené vakuované. Pokud máme čerstvé, nejprve nařízneme slupku, povaříme asi 20min doměkka a oloupeme. Na dozdobení můžeme použít rovněž obilné klíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept