Chlazený kaštanový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlazený kaštanový krém
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3485 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
400 g | Kaštany jedlé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 10,0mg |
Draslík | 457,0mg |
Vláknina | 574,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kaštany jedlé, Paprika červená, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlazený kaštanový krém postup přípravy receptu:
1 | Kaštany povaříme asi 15min ve vývaru, poté přidáme smetanu, dochutíme solí a bílým pepřem a rozmixujeme. Pro zahuštění můžeme ještě krátce povařit. |
2 | Krém necháme vychladit a podáváme při pokojové teplotě, zakápnutý olivovým olejem a dozdobený nasekanou pažitkou a paprikou nakrájenou na jemné nudličky. |
Poznámka
Kaštany zakoupíme vařené vakuované. Pokud máme čerstvé, nejprve nařízneme slupku, povaříme asi 20min doměkka a oloupeme. Na dozdobení můžeme použít rovněž obilné klíčky.