Jednoduchý recept

Salát z červeného zelí s ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34850
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Banány
6 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Fíky čerstvé
2 ks Jablka
150 g Kompot ananasový
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
750 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 517kJ
22% Sacharidy 78 g
10% Tuky 7 g
13% Sodík 267 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát z červeného zelí s ovocem postup přípravy receptu:

1

Očištěné zelí nakrouháme, zalijeme vroucí osolenou vodou a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme na sítu okapat.

2

Zelí vložíme do mísy, přidáme ocet, citronovou šťávu, cukr, špetku soli a promícháme.

3

Omyté a osušené fíky nakrájíme na nudličky, kompotovaný ananas nakrájíme na kousky, banán na kolečka. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky, oloupaná jablka nakrájíme na osminky. Všechno připravené ovoce přidáme k zelí, promícháme, mísu přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladu.

4

Před podáváním do salátu vmícháme olej.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept