Salát z červeného zelí s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí s ovocem
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34850 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Banány |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Fíky čerstvé |
2 ks | Jablka |
150 g | Kompot ananasový |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
750 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 177,0mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Cukr krupice, Fíky čerstvé, Jablka, Kompot ananasový, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Pomeranče, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z červeného zelí s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrouháme, zalijeme vroucí osolenou vodou a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme na sítu okapat. |
2 | Zelí vložíme do mísy, přidáme ocet, citronovou šťávu, cukr, špetku soli a promícháme. |
3 | Omyté a osušené fíky nakrájíme na nudličky, kompotovaný ananas nakrájíme na kousky, banán na kolečka. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky, oloupaná jablka nakrájíme na osminky. Všechno připravené ovoce přidáme k zelí, promícháme, mísu přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladu. |
4 | Před podáváním do salátu vmícháme olej. |