Zelný salát s mrkví a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s mrkví a křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 34852 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 196,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s mrkví a křenem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky, vsypeme do mísy a osolíme. |
2 | Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky. Očištěný křen nastrouháme a spolu s mrkví přidáme do mísy k zelí. Vše dobře promícháme. |
3 | Z oleje, octa, špetky pepře a soli připravíme zálivku a promícháme ji se salátem. |
4 | Před podáváním necháme salát 1 hodinu v chladu rozležet. |
Tento salát jsem připravovala k masitému jídlu. Podobné saláty dělávám často, chutná nám a tento není vyjímkou. Já osobně si přidávám malinko cukru a dávám méně soli, ale to je o chuti každého. Sůl a ocet každý dle sebe.