Salát z černého kořene - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z černého kořene
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34853 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Černý kořen |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 530,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Černý kořen, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z černého kořene postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý černý kořen uvaříme doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kousky. |
2 | Asi 5 lžic vychladlého vývaru z kořene smícháme s olejem, kečupem, mletou paprikou, zakysanou smetanou a solí. |
3 | Připravenou zálivkou přelijeme uvařený černý kořen a salát necháme nejméně 1 hodinu v chladu odležet. |