Lovecké kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecké kuře
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34855 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Kapary |
1,5 kg | Kuře |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Paprika zelená |
40 g | Petržel - nať |
75 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Šalvěj čerstvá |
90 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
125 ml | Víno červené |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 148,3mg |
Draslík | 700,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Kuře, Paprika zelená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalvěj čerstvá, Slanina vepřová, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecké kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, potom lehce poprášíme moukou. Přebytečnou mouku oklepneme. |
2 | Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme porce kuřete, slaninu a 10-12 minut je z obou stran dohněda osmahneme. Přendáme je do pekáče. Z pánve vylijeme tuk a důkladně ji vytřeme papírovým ubrouskem. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, zelenou papriku, polovinu drceného česneku a průběžně promícháváme zeleninu, 5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Děrovanou naběračkou ji přemístíme do pekáče. Na pánvi osmahneme čtvrcené žampiony a přidáme je do pekáče. |
3 | Na pánev nalijeme červené víno a 10 minut je povaříme, aby se svařilo asi na 4 polévkové lžíce. Přelijeme je do pekáče, kam přidáme i rajčata, protlak a šalvěj. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C. |
4 | Zbylý česnek smícháme s petrželovou natí, citronovou kůrou a kapary. |
5 | Směs přimícháme do pekáče a vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Zdobíme šalvějí a servírujeme. |