Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34856
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
250 g Garnát obecný
1500 g Kuře
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
15 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
60 g Šalotka
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
50 ml Vývar drůbeží
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,111 kcal
Kilojoule 4 648kJ
6% Sacharidy 20 g
87% Tuky 65 g
66% Sodík 1 g
163% Bílkoviny 92 g

Myslivecké kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře naporcujeme. V pekáči rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, přidáme osolené porce kuřete a 10-12 minut je z obou stran dohněda smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat.

2

Na olej dáme šalotky a zprudka je dohněda z obou stran asi 8 minut smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.

3

Přidáme mouku a 3-5 minut ji zlehka smažíme. Postupně přilijeme vývar a víno, zamícháme a povaříme. Přidáme rajčata, žampiony, rajský protlak, česnek, petrželovou nať, tymián, bobkový list, dochutíme pepřem a solí.

4

Do pekáče vrátíme šalotky a kuře, přivedeme k varu. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C, až kuře téměř změkne. Přimícháme vařené vyloupané garnáty a ještě na 10 minut pekáč vrátíme do trouby. Zdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept