Fazolový salát s hořčičnou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát s hořčičnou zálivkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34858 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
500 g | Fazole bílé |
50 g | Hořčice |
5 ml | Ocet kvasný lihový |
30 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 86,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový salát s hořčičnou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme do studené vody a necháme několik hodin namáčet. V téže vodě je potom uvaříme doměkka a scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím v míse ušleháme hořčici s olejem, přidáme cibuli nadrobno, sůl, pepř, trochu octa a cukr. Vmícháme uvařené fazole a rozdělíme do misek. Podáváme posypané nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Fazole je dobré namočit několik hodin předem.